Ονομάζομαι Ελένη Μακαρατζή και είμαι καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας.
Σπούδασα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Αθηνών στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το οποίο αποφοίτησα το 2009. Από τότε προσπαθώ πάντα να διδάσκω με ενθουσιασμό τη γαλλική γλώσσα προσφέροντας στους μαθητές όχι μόνο τη δυνατότητα να αποκτούν διπλώματα, μα κυρίως να μυούνται στο γαλλικό πολιτισμό και να αγαπούν έτσι και την γλώσσα{του}.
Κυρίαρχος στόχος μου στην εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας είναι η βιωματική κυρίως προσέγγιση. Αυτό επιτυγχάνεται με πολλά projects, θεατρικά παιχνίδια, δημιουργική γραφή και ανάγνωση γαλλικών ποιημάτων, παραμυθιών, μυθιστορημάτων και θεατρικών έργων, προβολή γαλλικών ταινιών μα και διάφορων κατασκευών {γιά τις μικρότερες ηλικίες} μέσω των οποίων οι μαθητές μαθαίνουν πιο γρήγορα και εύκολα την ξένη γλώσσα, γίνεται κτήμα τους και στόχος τους χωρίς να τους κουράζει η διδακτική ώρα, μα αντιθέτως εξάπτωντας τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την όρεξή τους.
Ετσι λοιπόν η εκμάθηση της ξένης γλώσσας γίνεται χαρά και παιχνίδι για τον μαθητή καθώς επίσης και στόχος για την απόκτηση ακόμα και των ανώτερων διπλωμάτων.

Ονομάζομαι Ελένη Λεβεντοπούλου.
Έχω σπουδάσει Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης έχω συμμετάσχει σε σεμινάρια σχετικά με την εκπαίδευση.
Στόχος μου για το μάθημά μου είναι οι μαθητές όχι μόνο να μάθουν σωστά την γερμανική γλώσσα, αλλά και να την αγαπήσουν,Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από διάφορες δραστηριότητες όπως ανάγνωση λογοτεχνίας, εκπαιδευτικά παιχνίδια και άλλα που γίνονται παράλληλα με το μάθημα.
Επίσης, μέσω των projects που φτιάχνουν τα παιδιά και μέσω των ταινιών ,ντοκιμαντέρ και άλλων μέσων, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν την καθημερινή ζωή, την κουλτούρα, την ιστορία και άλλα πολλά για τις γερμανόφωνες χώρες, γιατί πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς γνώσεις για την χώρα της γλώσσας που μαθαίνει.
Έτσι, θα μπορέσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν εύκολα και σωστά την γερμανική γλώσσα στην μελλοντική φοιτητική η επαγγελματική ζωή τους και όχι μόνο.